Club Lam

MARLOES

Marloes IJpelaar heeft de afgelopen jaren een opvallende ontwikkeling doorgemaakt als schrijfster en regisseur. Wat haar onderscheidt, is haar diepgaande interesse in de persoonlijke ontwikkeling van personages en hun relatie tot de hedendaagse maatschappij. Ze staat bekend om haar vastberadenheid om complexe thema’s op een originele, scherpe en hilarische manier aan te snijden. Haar teksten zijn zowel humoristisch als aangrijpend en dagen het publiek uit om na te denken over de betekenis van iconische en/of historische personages in ons collectieve geheugen.

IJpelaar’s unieke benadering om historische figuren naar het heden te brengen, geeft hen een nieuwe stem en een eigentijds perspectief. Deze historische figuren spreken met de kennis van vandaag, wat leidt tot diepgaande en soms verwarrende inzichten. Marloes daagt het publiek uit om de realiteit van het theater en ons collectieve geheugen te bevragen, wat resulteert in een stimulerende en onafhankelijke denkwijze.

 

 

Club Lam

Club Lam (2018) zet zich in voor meer vrouwelijk perspectief in de cultuursector. Met een frisse blik en eigen teksten beuken ze door glazen plafonds en verwoesten vast­ge­roeste rollen­pa­tronen opzoek naar een uniek vrouwelijk perspectief. Van de instafamous Marie Antoinette (Let Them Eat Cake, 2019) tot de Onlyfans ster Lola (Lolita, 2021) en de naaktmodellen van Rubens met koopschaamte (Rubens Meisjes 2023); Club Lam laat vrouwen aan het woord.

Ze zetten stereotypen op hun kop, nemen luidkeels ruimte in en stimuleren zo een dieper begrip van gender (on)gelijkheid in de samenleving. De kritische maatschappelijke reflectie van Club Lam heeft geleid tot herhaalde erkenning met lovende recensies, waardoor ze momenteel als vooraanstaand feministisch gezelschap worden beschouwd.

Deze intersectionele strijd voeren ze zowel op het toneel, televisie en via hun inmiddels omvangrijke community op Instagram.

https://clublam.nl/

    Club Lam's Nieuwsbrief

    Maandelijkse e-mail over genderkloof, vrouwenrollen en events

    We respect your privacy.